„Fără să susţinem că merele se detaşează de alte fructe din punct de vedere al beneficiilor, recomandăm merele tuturor pacienţilor din clinica noastră, pentru că sunt fructe care cresc la noi şi le putem găsi de multe ori în sezon. Le putem procura şi din surse ecologice , iar, dacă avem noroc, le putem culege chiar noi din măr. Este un fruct în care întâlnim micronutrienţi precum vitamina B2 – riboflavin, vitamina B6 – piridoxina, vitamina C, vitamina K, potasiiu, precum şi fibre. Necesarul de fibre pentru un adult este de aproximativ 14 g pentru fiecare 1000 kcal, 100 g de mar aducând 4,37 g fibre’’, spune medicul nutriţionist Mihaela Posea pentru Ce se întâmplă, doctore?
Iată care sunt, în opinia medicului nutriţionist, avantajele consumului de mere!
Reprezintă o gustare comodă, practică şi cu puţine calorii. Comparat cu câteva migdale sau cu câteva grame de ciocolată, mărul reprezintă o gustare saţioasă şi are un număr redus de calorii.
O cantitate bună de fibre. Cele 4 g de fibre aduse de un măr mititel sunt benefice organismului, mai ales într-o dietă proteică, unde tendinţa este de a avea un tranzit intestinal mai lent (iar fibrele ajută la reglarea lui).